Guillaume Van Keirsbulck wint slotetappe, Tim Wellens eindlaureaat

© BELGA
Redactie KW

De 23-jarige Guillaume Van Keirsbulck (Omega Pharma – Quick Step) heeft zondag de slotetappe van de Eneco WorldTour gewonnen. Hij zette na een rit van 183,4 kilometer in Sittard-Geleen op 35 kilometer van de eindmeet een solo op en hield knap stand.

Al vrij snel vormde zich een kopgroep met twintig renners. Geen van allen vormde een bedreiging voor leider Wellens waardoor de vluchters op een gegeven moment een maximale voorsprong van 5:20 op het peloton mochten pakken. Met nog 35 kilometer voor de boeg zette Van Keirsbulck (foto) een uitval op en hij trok alleen in de aanval. In het peloton was er op dat moment een akkefietje tussen Niki Terpstra en Maarten Wynants met wat duwwerk onderling.

Op 5 kilometer van de eindmeet had Van Keirsbulck nog 1:30 voorsprong op de groep met leider Wellens, die goed omringd bleef door zijn teamgenoten die elke aanval direct tenietdeden. Van Keirsbulck kwam niet meer in de problemen en won afgescheiden de slotrit. De Italiaan Matteo Trentin pakte de tweede plaats voor Yves Lampaert. Tim Wellens werd eindlaureaat en volgt op de erelijst de Tsjech Zdenek Stybar op. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier