Guillaume Van Keirsbulck start nieuw wielerseizoen down under

© BELGA
Redactie KW

Pieter Serry en Guillaume Van Keirsbulck zijn de Belgische vertegenwoordigers in de selectie van Etixx-Quick.Step voor de Tour Down Under.

De eerste WorldTourkoers van 2016 vindt plaats van 19 tot 24 januari. Het team bestaat verder uit de Spanjaarden David De La Cruz en Carlos Verona, de Italiaan Davide Martinelli, de Tsjech Petr Vakoc en de Slovaak Martin Velits.

“We brengen een jong team aan de start”, zegt ploegleider Rik Van Slycke woensdag in een voorbeschouwing. “Petr Vakoc mag mikken op een goed klassement maar we leggen hem geen druk op. Het parcours ligt hem en hij krijgt de kans kopman te zijn in een belangrijke wedstrijd. Dit maakt deel uit van het groeiproces waar jonge renners door moeten.”

“Het zal een competitief team zijn in Australië, een team dat resultaten kan halen”, vervolgt Van Slycke. “David De La Cruz was er al eerder en kan zich ook laten opmerken in lastige ritten. Guillaume Van Keirsbulck, Martin Velits en Pieter Serry zijn klaar om hard te werken en hun kansen te grijpen. Davide Martinelli, een van onze nieuwkomers, start zonder druk want het wordt zijn eerste profrace en we willen hem niet pushen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier