Guillaume Van Keirsbulck kent zijn ploeg voor volgend seizoen

06/09/16 om 19:23 - Bijgewerkt op 07/09/16 om 10:55

De renner was einde contract bij Etixx - Quick-Step.

Guillaume Van Keirsbulck kent zijn ploeg voor volgend seizoen

© BELGA

Guillaume Van Keirsbulck, nog altijd maar 25 jaar, koerste sinds augustus 2010 voor de ploeg van Patrick Lefevere, maar had nog geen contract voor volgend jaar. Hij zet een stapje terug en zal dus niet langer voor een WorldTour-team, maar voor een procontinentale formatie koersen. Daar wordt hij kopman voor het voorjaar. De winnaar van Parijs-Roubaix voor junioren in 2009, staat bekend als een groot talent, maar brak nooit volledig door bij de ploeg van Tom Boonen, Zdenek Stybar en co, waar de concurrentie groot is in het klassieke voorjaar. Dit jaar haalde hij zelfs de selectie niet voor de Ronde van Vlaanderen, wat hem in 2014 en 2015 wel nog lukte. Wel werd hij, na het forfait wegens een blessure van Stijn Vandenbergh opgevist voor Parijs-Roubaix.

"Nu vaker mijn kans kunnen gaan"

"De Vlaamse klassiekers spreken me aan. Dat zijn mijn droomkoersen", aldus Guillaume. "Ik hoop daar een vrije rol te krijgen. Bij Etixx-Quick Step kon ik niet vaak mijn kans gaan. Ik ben 25 en ik wil enkele wedstrijden aan mijn palmares toevoegen."

Sportbestuurder Hilaire Van der Schueren kijkt er alvast naar uit om met Van Keirsbulck te werken. "Guillaume heeft in het verleden bewezen dat hij in de Vlaamse klassiekers kan schitteren. De laatste twee seizoenen kon hij zijn echte waarde niet tonen. Hij is maar 25, maar heeft al veel ervaring. Hij heeft ook een tijdrit in de benen. Ik ben heel blij om met hem te werken."

Mooi palmares

Guillaume Van Keirsbulck heeft vier profzeges op de teller: in 2014 won hij de zevende rit in de Eneco Tour, stak hij de eindzege op zak in de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC) en won hij er ook een rit. In 2011 won hij de Omloop van het Houtland (1.1.).

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!