Guillaume Van Keirsbulck gaat ook dit jaar voor de zege in GP Samyn

© BELGA
Redactie KW

Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) start met het rugnummer 1 in de GP Samyn (1.1). Vorig jaar was de 27-jarige renner zijn Luxemburgse medevluchter Alex Kirch in een sprint met twee te snel af. Dinsdag wil hij opnieuw vol voor de zege gaan.

“De conditie is prima. Ik heb een goede winter en een goede stage achter de rug. Ik voel me nu beter dan vorig jaar, maar het is niet altijd de sterkste die de koers wint”, blikte Van Keirsbulck maandag vooruit. “Ik kan dus niet zeggen wat het zal worden in Dour, maar ik zal alleszins het maximum geven om mijn titel te verlengen.”

Helse weersomstandigheden maakten de editie van vorig jaar loodzwaar. Door de ijzige koude belooft het ook deze keer geen pleziertochtje te worden. “Het zal heel koud zijn, maar daar kan ik wel tegen. Het wordt wel goed opletten voor ijsplekken op de weg. Het parcours van de Samyn met al zijn kasseistroken ligt me alvast. Mijn zege van vorig jaar heeft me veel deugd gedaan. Het was lang geleden (van de 7e rit in de Eneco Tour 2014) dat ik nog eens gewonnen had.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier