Guillaume Van Keirsbulck blijft een jaar langer bij Etixx-Quick.Step

© BELGA
Redactie KW

Dat maakte het WorldTour-team maandag bekend.

“Ik ben erg blij met de verlenging van mijn contract”, reageerde de 24-jarige Van Keirsbulck. “Ik heb in juni een moeilijke periode achter de rug, met twee operaties (aan de hernia en de maag) kort na elkaar. Het team heeft mij altijd gesteund en ik heb hard gewerkt om er terug te staan. Ik ben nu al in staat om tweeënhalf uur op de fiets te zitten. Alles gaat dus zoals gepland. Het zou mooi zijn als ik dit jaar nog een wedstrijd kon rijden. Misschien kan het eind september of begin oktober nog. We zullen zien wat mogelijk is. Maar het belangrijkste is dat mijn fysieke problemen stilaan achter de rug zijn. Ik heb het vertrouwen van het team en ik kan niet wachten op volgend seizoen.”

Ik heb in juni een moeilijke periode achter de rug, met twee operaties kort na elkaar

Teammanager Patrick Lefevere erkende dat het een moeilijk jaar was voor Van Keirsbulck. “Hij startte goed aan het seizoen, maar dan kwamen zijn rugproblemen. Hij werd dan in overleg met de medische staf van het team geopereerd. Die operatie was nodig om problemen in de toekomst te vermijden. We weten dat Guillaume een harde werker is en we hopen dan ook dat hij in 2016 zijn beste prestaties kan laten optekenen, zonder last te hebben van fysieke problemen.”

De hardrijder rijdt sinds 2010 voor het team van Patrick Lefevere. 2014 was zijn meest succesvolle jaar. Hij won toen het eindklassement in de Driedaagse De Panne en pakte ritzeges in de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Eneco Tour. Van Keirsbulck kwam vorige week nog negatief in het nieuws omdat hij na een avondje stappen (en 1,7 promille alcohol in het bloed) zijn wagen tegen een boom parkeerde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier