Guillaume Van Keirsbulck beste West-Vlaming na proloog Driedaagse van West-Vlaanderen

© FOTO GINO COGHE
Redactie KW

De Zwitser Tom Bohli (BMC) heeft vrijdag de proloog van de Driedaagse van West-Vlaanderen (2.1) gewonnen.

Daarmee was Bohli zes seconden sneller dan de Nederlander Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo). De Pool Lukasz Wisniowski (Etixx-QuickStep) vervolledigde het podium op 10 seconden. Sean De Bie was de beste Belg op de zevende plaats (op 0:15). Het was de Fransman Julian Alaphilippe die als 15e gestarte renner met 8:17 een eerste richttijd neerzette, tot de Amerikaan Joseph Rosskopf afklokte op 8:09. Bohli, in 2015 ook al laureaat van de proloog van de Ronde van Normandië, verpulverde deze tijden echter. De vicekampioen tijdrijden bij de Zwitserse beloften bolde binnen na 7:50.

Wisniowski zette 8:00 neer en de Nederlander Steven Lammertink 8:05. Meteen wisten de andere tijdritspecialisten wat te doen. Maar enkel Keizer slaagde er nog in de tijd van Bohli ietwat te benaderen. Op het einde moest de Nederlander toch nog zes seconden toegeven op de Zwitser.

Guillaume Van Keirsbulck mocht op het podium de zwarte leiderstrui als beste West-Vlaming in ontvangst gaan nemen. Hij werd negende in een tijd van 8:06.

Zaterdag werken de renners de eerst rit in lijn af. Met Bohli in de leiderstrui rijdt het peloton 176,3 kilometer tussen Brugge en Harelbeke.

(BELGA/Foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier