Greg Van Avermaet wint Natourcriterium in Roeselare

26/07/16 om 22:09 - Bijgewerkt op 27/07/16 om 14:02

31-jarige Waaslander bleef in een sprint met twee de Australiër Michael Matthews voor. De Pool Rafal Majka eigende zich zes seconden later in de bolletjestrui de laatste podiumplaats toe, voor Thomas De Gendt, de tweede in het bergklassement van de Tour.

Greg Van Avermaet wint Natourcriterium in Roeselare

Voor het natourcriterium vond een tijdrit plaats over één ronde. Daarin was Thomas De Gendt de beste. Zico Waeytens werd tweede, voor Michael Matthews.

Het criterium spatte pas echt open op 11 ronden van het einde, toen de Koreaan Choe Hyeongmin even aan de boom ging schudden. Lang duurde zijn uitval niet. David Boucher nam resoluut over en in zijn spoor volgden onder andere Van Avermaet, Majka en Matthews. De rest gaf zich evenwel niet gewonnen en sloot opnieuw aan. Het sein dan voor de jarige Julien Vermote om even alleen voorop te rijden. Hij kreeg snel het gezelschap van acht anderen. In de slotronde muisden Van Avermaet, Majka, De Gendt en Matthews er vanonder. Matthews begon de sprint van te ver op kop en een aalvlugge Van Avermaet remonteerde hem nog net voor de meet.

(BELGA/Foto JB)

De top 10

01 Greg Van Avermaet

02 Michael Matthews

03 Rafal Majka

04 Thomas De Gendt

05 Julien Vermote

06 Zico Waeytens

07 Eli Iserbyt

08 David Boucher

09 Maciej Bodnar

10 Benjamin Verraes

Klik hier voor de volledige uitslag

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!