Gouden fiets van Greg Van Avermaet te zien in Ardooie… én op Velofollies

Peter Scheldeman bij de gouden fiets van Greg Van Avermaet. (Foto EH)
Redactie KW

Een van de drie gouden fietsen van Greg Van Avermaet stond een week lang in de fietsenhandel van Peter Scheldeman en Ilse Degang in Ardooie.

“Er zijn heel wat koersfanaten een kijkje komen nemen”, zegt Peter.

Hoe is die fiets bij jullie terechtgekomen?

“In de eerste plaats omdat ik verdeler ben van het merk BMC en Greg de kopman is van de wielerploeg met dezelfde naam”, zegt Peter. “En als verdeler van dat merk heb ik zelf aan het bedrijf gevraagd of die gouden fiets hier een weekje mocht staan in mijn zaak.”

“Er zijn drie dergelijke gouden fietsen. Een ervan zit in Zwitserland, de tweede is bij Greg zelf en de derde is een showroommodel. Die laatste fiets stond een week in onze winkel. Greg heeft met die fiets niet de Olympische wegrit in Rio de Janeiro gewonnen, maar hij heeft er nadien wel een aantal koersen mee gereden.”

Hoe was de belangstelling?

“Enorm! Ik had het op Facebook geplaatst en dat hebben er toch ongeveer 20.000 gezien. Een 600-tal mensen hebben het bericht geliked, maar nog veel meer hebben het ook gelezen. Hier in de zaak zijn er eveneens heel wat wielerfanaten komen kijken en sommigen hebben er ook bij geposeerd voor een unieke foto.

Donderdag verhuist de gouden fiets naar de beurs Velofollies in de Expohallen in Kortrijk. Greg Van Avermaet zal daar vrijdag om 15 uur aanwezig zijn.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier