Goud en zilver voor Nederlandse junioren, Allesio Dhoore veertiende

Alessio Dhoore werd veertiende. © BELGA
Redactie KW

Alessio Dhoore is zaterdag veertiende geworden op het EK veldrijden in Huijbergen bij de junioren. De Nederlander Jens Dekker pakte goud, zilver was voor zijn landgenoot Mitch Groot. De bronzen medaille ging naar de Fransman Thomas Bonnet. Florian Vermeersch was eerste Belg op een vierde plaats.

Het verwachte duel tussen onze landgenoot Jappe Jaspers en Jens Dekker kwam er dus niet in Huijbergen. Jaspers, vorig jaar nog goed voor een zilveren medaille bij de junioren na Eli Iserbyt, werd opgehouden door een val bij de start en kreeg daarna ook nog af te rekenen met pech. Hij was voortdurend op achtervolgen aangewezen en zou uiteindelijk pas als zestiende finishen.

Vooraan werd niet gewacht en het was met Jens Dekker en Mitch Groot een Nederlands duo dat het commando nam in de eerste ronde. Hun voorsprong werd alleen maar groter. Achter hen probeerden twee Fransen, Crispin en Bonnet, de kloof te dichten, maar zonder resultaat.

Halfweg koers zette Dekker, dit jaar al goed voor zes overwinningen in het veld, zijn landgenoot onder druk en finaal moest Groot zich gewonnen geven. Dekker soleerde naar de zege, Groot greep zilver. In de strijd om de derde plaats kwam nog een derde Nederlander, Thijs Wolsink, sterk opzetten, maar een valpartij in het slot gooide roet in het eten en zo werd Bonnet nog derde.

Drie Belgen haalden de finish niet: Jarne Driesen, Victor Vandebosch en Tijl Pauwels. Die laatste kwam zwaar ten val en onderzoek moet nog uitwijzen welke blessure hij overhoudt aan zijn valpartij.

(BELGA)