Gilbert wint Driedaagse De Panne-Koksijde, Durbridge beste in de tijdrit

© BELGA
Redactie KW

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) heeft zich donderdag, in de afsluitende tijdrit van 14,2 kilometer in en om De Panne, verzekerd van de eindwinst in de 41e Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC).

Gilbert eindigde zevende in de tijdrit en dat volstond om de Oostenrijker Matthias Brändle (Trek-Segafredo), die vijfde werd, af te houden in het eindklassement. De zege in de afsluitende tijdrit was voor de Australiër Luke Durbridge (Orica-Scott).

Olivier Pardini (WB Veranclassic) liet als eerste een echte toptijd (18:17) optekenen in de tijdrit. De Nederlander Peter Koning (Aqua) verbeterde zijn tijd met drie seconden, waarna Marcel Kittel (Quick-Step) liefst 36 seconden sneller was.

Durbridge snelste tegen de klok

De Australiër Luke Durbridge (17.38), dinsdag tweede in de eerste etappe, ging nog eens drie seconden onder de tijd van Kittel. Hij kreeg fikse concurrentie van Sylvain Chavanel (Direct Energie) – de Fransman strandde op enkele honderdsten – maar hield stand. De Noor Alexander Kristoff (Katusha) werd derde in de tijdrit op twee seconden. Gilbert moest als zevende 17 seconden toegeven.

In het eindklassement houdt Gilbert Matthias Brändle 38 seconden achter zich. Kristoff eindigt als derde op 43 seconden.

Eerder op de dag had de Marcel Kittel al etappe 3a op zijn naam geschreven. Kittel troefde in een massaspurt Kristoff en de Italiaan Sacha Modolo (Emirates) af.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier