Giel Bruyneel koerst op 14 juli in eigen Waregem: “Een thuiskoers is en blijft speciaal”

Giel Bruyneel. (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Op Pinkstermaandag start Giel Bruyneel in de Drogenboomkoers in Waregem. Waregemnaar Giel behoort tot de betere elite zonder contract. Twee jaar geleden won hij drie wedstrijden. Vorig seizoen mocht hij de handen in de lucht steken in Moorslede. Recent werd de renner van DL Chemicals-Ruwomat vijfde in Harchies, derde in Heule en achtste in Vlamertinge.

“Ik heb een redelijk goed seizoensbegin achter de rug. Zoals elk jaar ben ik in het voorjaar nog niet in topvorm, aangezien ik werk van acht uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s avonds. Het is niet makkelijk om dan veel te trainen tijdens de week. Vooral via koersen probeer ik te verbeteren. Nu er ook wedstrijden in de week zijn, is dat ideaal. Ik neem wel eens een halve dag verlof”, vertelt de werknemer van Renson. “Op 1 mei werd ik in Harchies vijfde. Op het einde werd de kopgroep uitgedund tot vijf renners. Ik sprak af met Jens Vandenbogaerde om samen te werken, aangezien we de andere renners niet kenden. In de laatste kilometer viel ik aan, maar werd ik teruggegrepen.”

“Zoals elk jaar ben ik in het voorjaar nog niet in topvorm, aangezien ik werk van acht uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s avonds”

“In Heule kon ik in de finale samen met David Geldhof en ploegmaat Christophe Van Cauwenberghe in de aanval trekken. We speelden het ploegenspel perfect uit. Omdat ik niet weggeraakte, trok ik de sprint aan voor Christophe die het kon afmaken. Afgelopen vrijdag in Vlamertinge maakte ik opnieuw deel uit van de kopgroep. Het was moeilijk om weg te rijden doordat er meerdere koppeltjes waren. Uiteindelijk werd het een sprint. Het is altijd leuk om een rol te spelen in de koers”, verklaart de sympathieke Waregemnaar.

Nieuwe koers

“In Waregem hoop ik een mooi resultaat neer te zetten. Bij de juniores werd ik er al eens tweede. Bij de elite was een topvijfplaats tot nu toe het hoogst haalbare. Bovendien is onze ploeg gevestigd in Waregem. Dus het is belangrijk om onze sponsors in de kijker te zetten. Op zaterdag 14 juli wordt er een nieuwe koers georganiseerd in Waregem: de Grote Prijs van Smetties Fiets Ateljee. Doordat er al veel koersen zijn weggevallen de laatste tijd, kwam ik samen met Bart Feys en Andy De Smet op het idee om samen een koers te organiseren. In dat weekend zijn er kermisfeesten in Nieuwenhove. Bijna 20 jaar was er daar geen wedstrijd”, vertelt de medeorganisator. “Ik doe vooral het administratieve werk. Zo breng ik de vergunning in orde. Natuurlijk zal ik ook zelf meedoen. Een thuiskoers is en blijft speciaal”, sluit de secretaris van DL Chemicals-Ruwomat af.

Elite zonder contract en beloften in Waregem. Maandag 21 mei. Organisatie: Feestcomiteit Drogenboom. Inschrijving vanaf 13.30 uur in de feesttent, Lentedreef. Start om 15.15 uur, aankomst rond 18.10 uur. Parcours (118,8 km, verdeeld over 22 ronden): Zultseweg, Drogenboomstraat, Kievitstraat, Gentse Heerweg, Grasdreef, Kruishoutemseweg, Churchillaan, Zultseweg.