Giant-Alpecin neemt Zico Waeytens mee naar Ronde van Spanje

© BELGA
Redactie KW

Het Duitse WorldTour-team Giant-Alpecin heeft woensdag zijn selectie voor de komende Ronde van Spanje (22 augustus-13 september) bekendgemaakt.

Zico Waeytens (23) zal zijn eerste grote ronde rijden en moet John Degenkolb aan ritzeges helpen.

Het team van Giant-Alpecin voor de Vuelta bestaat uit Lawson Craddock (VSt), John Degenkolb (Dui), Tom Dumoulin (Ned), Johannes Fröhlinger (Dui), Thierry Hupond (Fra), Koen de Kort (Ned), Luka Mezgec (Sln), Tom Stamsnijder (Ned) en Zico Waeytens (Bel). De Duitse sprinter Marcel Kittel zit niet in de selectie.

Sportief directeur Christian Guiberteau rekent op ritzeges van kopman Degenkolb. “Ons belangrijkste doel is, net zoals in de Tour, dagsucces met John Degenkolb. Met Koen de Kort, Luka Mezgec, Zico Waeytens en Tom Dumoulin hebben we een sterke trein voor John. Met Lawson Craddock werken we op de langere termijn. Hij heeft geen specifieke klassementsambities, maar we willen hem leren hoe hij zich moet gedragen als klassementsrijder”, aldus Guiberteau. “We hebben in de Giro en de Tour getoond dat we klaar zijn om onze kansen te grijpen. In de overgangsritten willen we ook proberen te scoren in ontsnappingen. Tenslotte hebben we Tom Dumoulin in onze selectie die focust op de tijdrit en de klassiek getinte ritten.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier