Gianni Vermeersch wil positieve lijn doortrekken

© BELGA
Redactie KW

Gianni Vermeersch (24) liet op het eind van vorig seizoen heel wat mooie resultaten optekenen met topvijfplaatsen in de Kleicross, de Internationale Sluitingsprijs en de veldrit in Leuven. “Ik wil graag van bij de start van het seizoen goed scoren en me tonen”, aldus Vermeersch bij de presentatie van zijn team Steylaerts-betFIRST.

Het wegseizoen werkte Vermeersch af bij de collega’s van Beobank-Corendon. “Samen met ploegmaat Marcel Meisen reden we heel wat wedstrijden met Mathieu van der Poel en co. Het niveau lag hoog, de sfeer was ook heel goed en ik denk dat ik een goede zomer achter de rug heb. Vorig jaar ben ik iets te laat begonnen met mijn crosstrainingen en miste ik daardoor een beetje mijn start. Nu hoop ik er meteen te staan en ik kijk echt uit naar de wedstrijd van zondag in Eeklo. Je kan wel een goede zomer in de benen hebben, pas als je je kan meten met de concurrentie weet je waar je staat.

Uiteraard wil ik top zijn in de drukke en meest cruciale periodes, maar het is de bedoeling om een heel seizoen op niveau te rijden

Vermeersch stond vorig seizoen twee keer op het podium, met een tweede plaats in een kleinere cross in Iowa en een derde stek in de cross in Bredene. “Natuurlijk zou ik graag eens winnen”, zegt hij. “Dat is ook het doel komend seizoen, maar het is ontzettend moeilijk. Je hebt de Grote Twee met Mathieu en Wout, dan heb je renners zoals Toon Aerts, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck die voor die derde plek kunnen strijden en dan zijn we met heel veel voor die top vijf. Je kan bij wijze van spreken vierde eindigen, maar ook met een beetje pech elfde of twaalfde. Veel renners zijn elkaar waard. Op een goede dag moet voor mij een podiumplek mogelijk zijn en misschien meer. In de eerste plaats wil ik komend seizoen regelmatiger voor de dag komen, van bij de start van het seizoen tot het eind. Ik wil de lijn van de zomer doortrekken. Mijn wegseizoen was goed en blessurevrij. Ik hoop zondag in Eeklo meteen op dit elan verder te gaan. Uiteraard wil ik top zijn in de drukke en meest cruciale periodes, maar het is de bedoeling om een heel seizoen op niveau te rijden. Ik wil geen enkele mogelijkheid op een goed resultaat laten liggen.”