Gianni Vermeersch : “Werken voor de ploeg”

© BELGA
Redactie KW

Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games) heeft in zijn eerste profjaar al meteen zijn eerste WK-selectie beet.

“Ik heb deze selectie te danken aan mijn goede prestaties van de voorbije weken”, zei hij donderdag in het Tsjechische Tabor. “Ik ben zeer blij dat ik er hier bij mag zijn en kijk uit naar zondag.”

De renner van Sunweb-Napoleon Games verkende donderdag het parcours nog niet, maar weet wat hij waard is in Tabor. “Bij de junioren was ik hier al eens vijfde op het WK en bij de beloften al eens tweede. Het is een parcours dat me goed ligt en waar ik graag op fiets. Voor mij maakt het niet uit hoe het erbij ligt: ik was hier al goed op het sneeuw-en ijsparcours, maar ook toen het droog lag, kwam ik hier goed voor de dag. Dat speelt voor mij geen rol. Ik kijk uit naar de wedstrijd op zondag.”

“Ik ben al heel blij dat ik de selectie heb gehaald en kom niet met schrik aan de start”

Vermeersch krijgt ongetwijfeld een dienende rol in de ploeg. “Ik heb nog niet gesproken met Rudy De Bie, maar ik ga met heel veel plezier werken voor de ploeg en enorm hard mijn best doen voor mijn teammaats. Stress heb ik niet voor mijn eerste WK bij de profs. Ik ben al heel blij dat ik de selectie heb gehaald en kom niet met schrik aan de start.”

Vermeersch tipt zijn ploegmaat Kevin Pauwels als favoriet voor het WK. “Het is een parcours dat hem ligt en hij heeft echt toegewerkt naar dit WK. Ik geef hem toch wel heel goede kansen voor die titel op zondag.”

(BELGA)