Gianni Vermeersch: “Hoop op WK-selectie”

Redactie KW

Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games) werd afgelopen maandag geselecteerd door de bondscoach voor het WK in Tabor, maar zag na de beslissing van het BAS zijn selectiekansen sterk verminderen. In de strijd om de zevende stek liggen ook Jens Adams, Tim Merlier en Bart Wellens in de balans. In Hoogerheide verbaasde hij zondag door op een knappe derde plaats te finishen.

Vooraf vreesde Vermeersch nog voor de wedstrijd in Hoogerheide omdat hij er zich zou moeten bewijzen voor het WK. “Hoogerheide wordt een wedstrijd vol stress en dat is niet ideaal. Ik zie ertegenop, want ik kan moeilijker met die druk om dan anderen”, stelde hij. Blijkbaar kon Vermeersch toch iets beter met die druk om dan verwacht. “Ik was wel supergemotiveerd vandaag”, sprak hij na afloop. “Ik wilde echt bewijzen dat ik die selectie verdiende. Nochtans had ik geen al te beste start, maar gelukkig kon ik vrij snel opschuiven naar voren. Eens daar, telde Mathieu van der Poel al twintig seconden voorsprong. Er viel weinig tegen hem te beginnen.”

In het achtervolgende groepje nam Vermeersch zelf het initiatief. “Ik kon eigenlijk vrij vlot wegrijden van dat groepje”, zegt hij. “Tot mijn eigen verbazing moet ik bekennen. Ik had snel een gaatje en ben blijven rijden. Even vreesde ik nog wel dat ik ‘over mijn toeren’ zou gaan, maar ik kon dat strakke tempo langer volhouden dan verwacht. Blijkbaar had ik echt een superdag.”

Vragen stellen bij niet-selectie

De West-Vlaming werd wel nog ingehaald door Van Aert en Pauwels. “Het was een goede zaak dat Kevin er nog bij was”, klonk het eerlijk. “Zonder hem word ik wellicht vierde, maar nu bleef ik bij hem en gunde hij me een derde plaats. Ik ben hem daar heel dankbaar voor.”

Vermeersch hoopt nu dat de bondscoach de zevende en laatste plek in de selectie aan hem gunt. “Ik zou me wel vragen stellen als ik niet geselecteerd zou worden”, stelde hij. “Ik wil er echt graag bij zijn in Tabor en de kopmannen bijstaan. Het is een parcours dat me ligt en ik kijk ernaar uit om er bij te zijn.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier