Gianni Vermeersch gaat voor plaats in top tien op EK veldrijden

© BELGA
Redactie KW

Gianni Vermeersch wil zondag op het EK veldrijden in Tabor in de top tien eindigen. Dat moet volgens de renner van Steylaerts-betFIRST mogelijk zijn als hij de goede lijn van afgelopen weekend in de Superprestige van Ruddervoorde, waar hij elfde werd, kan doortrekken.

“In Ruddervoorde had ik eindelijk nog eens het gevoel dat ik goed draaide en power in de benen had. Een hele wedstrijd lang”, zegt de Klerkenaar in een persbericht van zijn team. “Woensdag op de Koppenberg was het qua resultaat geen hoogvlieger (hij werd achttiende, red.), mede door een lekke band, maar zo’n specifiek klimparcours is voor mij ook niet echt een waardemeter. Het was vooral een laatste stevige prikkel richting EK.”

Voor de 24-jarige Vermeersch is Tabor geen onbekend terrein. Zowel bij de junioren, in 2010, als bij de elite, in 2015, reed hij er het WK. “Het was mijn eerste WK bij de elite en dus best een speciale herinnering. Bij de junioren werd ik vijfde, bij de elite zevende. Al sneeuwde het toen wel. De omstandigheden zijn dus niet vergelijkbaar, maar op een goeie dag is de top tien zeker mogelijk. En dan zou ik tevreden zijn.”