Gianni Meersman zit te vroeg op kop en moet genoegen nemen met een vierde plaats in Spanje

05/09/16 om 19:44 - Bijgewerkt om 19:44

Jean-Pierre 'Jempy' Drucker heeft maandag de zestiende etappe in de 71e Ronde van Spanje gewonnen. Na 156,4 kilometer van Alacaniz naar Peniscola (Castellon) hield de 29-jarige Luxemburger in een massasprint de Duitsers Rüdiger Selig en Nikias Arndt achter zich.

Gianni Meersman zit te vroeg op kop en moet genoegen nemen met een vierde plaats in Spanje

© BELGA

Tweevoudig ritwinnaar Gianni Meersman moest met een vierde plaats vrede nemen en met Jonas Van Genechten en Tosh Van Der Sande op de plaatsen zes en negen, eindigden er nog twee Belgen in de top tien.

De 26-jarige Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) blijft leider, met 3:37 voor op Chris Froome en 3:57 op zijn landgenoot Johan Esteban Chaves. De Spanjaard Alberto Contador, op 4:02, en de Engelsman Simon Yates, op 5:07, maken de top vijf compleet. Ben Hermans is met een vijftiende stek op 11:44 beste Belg.

Na het lastige en hectische klimweekend, waarin Chris Froome heel wat tijd verloor, kregen de renners daags voor de rustdag een relatief gemakkelijke etappe voorgeschoteld, waarin de nog aanwezige sprinters nog eens hun kans konden grijpen. De aanval van de dag wer er eens één zonder Belgen. Veel voorspronf kregen Silvan Dillier, Sven Erik Bystrom, Davide Villella, Mario Costa, Luis Angel Maté en Julien Morice niet van het peloton, dat tuk was op een sprint. Op 12 kilometer van het einde was het verhaal uit voor de zes koplopers. Daniele Bennatti probeerde met een late uival op 2,5 kilometer te verrassen, maar op 350 meter van de meet werd ook hij gegrepen. Gianni Meersman begon zijn sprint toen al, te vroeg, en zag zich nog voorbijgesneld door Drucker, Selig en Arndt.

Voor Drucker, die zijn carrière als veldrijder startte, is het de derde profzege op de weg, de tweede dit seizoen en de eerste in de WorldTour. In 2015 won hij de RideLondon Classic (1.BC), begin juni de proloog in de Ronde van Luxemburg (2.BC).

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!