Gianni Meersman wint nadat hij 4 keer tweede werd : “Dit doet deugd”

© BELGA
Redactie KW

Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) stak woensdag met winst in de slotetappe de eindzege in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zak.


© BELGA

“Oef”, zo leek Meersman wel te schreeuwen toen hij over de finish in Ans reed. Na vier tweede plaatsen was het eindelijk raak. Meteen kan Meersman ook de nare herinnering aan de Ronde van Wallonië 2012 wegspoelen. Toen juichte hij te vroeg in de slotetappe en zag hij niet alleen dagwinst, maar ook de eindzege (met één seconde) aan zich voorbijgaan. “Ik heb daar wel even aan gedacht vandaag”, zo zei Meersman na afloop. “In 2012 verloor ik met één seconde, nu heb ik 33 seconden voorsprong. Dat doet deugd. Ik ben zeer tevreden.”

Niet cadeau

Nochtans kreeg Meersman de eindzege niet cadeau. Vooral op de Roche au Faucons had hij het knap lastig en bengelde hij achteraan het peloton. “Ik had niet echt schrik. Maar ik zat wel volledig à bloc. Ik ben nooit in het rood gegaan, bleef rustig en ben op mijn eigen tempo naar boven gereden. Ik moet vooral mijn team zeer dankbaar zijn. Ze hebben enorm hard werk geleverd. Ze bleven mijn kaart trekken, kozen voluit voor mij. Ze hielden het peloton onder controle. En zeker in die laatste kilometer trokken ze alles op één lint. Super.”

De ambitie bij OPQS was het eindklassement. “En dat ik hier ook nog de etappe win, is mooi meegenomen, zeker na al die tweede plaatsen”, straalde Meersman.

Voor Meersman is het nog maar zijn tweede zege van dit seizoen, nadat hij in februari zegevierde in de Trofeo Platja de Muro in Mallorca.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier