Gianni Meersman wint dan toch etappe en is ook eindwinnaar in Ronde van Wallonië

Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) heeft woensdag de eindzege in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zak gestoken met een ritzege.

Na een zware rit over 180,6 kilometer tussen Malmedy en Ans kwam Meersman als eerste over de meet. De tweede plaats ging naar Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise). Jasper Stuyven (Trek) werd derde. Tim Wellens ging ervandoor op de Côte de la Roche aux Faucons. De renner van Lotto-Belisol liep een dikke halve minuut uit op het achtervolgende peloton, maar werd op de Côte d’Ans toch gegrepen.

Een dertigtal renners trok naar de finish. Daar slaagde Meersman er na vier tweede plaatsen in om zijn eindzege toch nog op te fleuren met etappewinst. Hij volgt op de erelijst Greg Van Avermaet op. In de eindstand is de tweede plaats voor de Zwitser Silvan Dillier (BMC), op 0:33 van Meersman, voor de Spanjaard Juan José Lobato (Movistar), op 0:37. De vierde plaats gaat naar Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise), op 0:40.