Gianni Meersman voelt zich na de Vuelta nog fris genoeg voor dit EK

16/09/16 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:35

Gianni Meersman tankte heel wat vertrouwen in de Vuelta waar hij twee ritten won. "Dat heeft me enorm veel deugd gedaan", aldus de Dadizelenaar. "Na een moeilijk seizoensbegin was het eindelijk raak. Ik voel me nog steeds goed en kijk uit naar dit EK."

Gianni Meersman voelt zich na de Vuelta nog fris genoeg voor dit EK

© BELGA

"De emotionele waarde van die overwinningen was bijzonder groot", blikt hij nog even terug tijdens een persmoment in Plumelec. "Er werd aan mij getwijfeld. Ik ben na heel wat tegenslag weer van nul moeten beginnen, dus ja, dan doet het deugd als je twee keer wint. Mentaal was het de voorbije maanden niet altijd gemakkelijk, maar ik heb hard geknokt om er opnieuw te staan op het hoogste niveau en nu voel ik me weer goed."

De Belgische selectie arriveerde donderdagnamiddag in het hotel. Er werd al eens gepraat met de bondscoach en duidelijk is dat er niet één kopman is, maar er meerdere troeven worden uitgespeeld. "Voor mij is het eenvoudig", zegt Meersman. "Ik moet wachten tot in de finale en als het een sprint wordt, dan moet ik meedoen."

Delen

"Patrick Lefevere zal geen last meer hebben van die trui als ik hem zou winnen"

Of hij dan Sagan kan kloppen, werd geopperd? "Ik heb nog niet tegen hem gesprint", moet Meersman toegeven. "Maar kijk, iedereen valt te verslaan. In een sprint gaat veel om timing ook. We zijn hier met een sterk, homogeen collectief. We moeten ervoor zorgen dat we niet geïsoleerd geraken en er altijd iemand van ons mee is vooraan. We moeten niet wachten op een sprint. We moeten koersen en niet gewoon met Sagan naar de meet gaan. Op papier zijn we hier met drie of vier renners die Europees kampioen kunnen worden. We moeten uitgaan van onze sterkte."

Meersman hecht, in tegenstelling tot zijn patron bij Etixx-Quick.Step Patrick Lefevere, wel veel waarde aan dit EK. "Je kan toch een jaar met een mooie trui koersen", zegt hij. "Dat betekent iets. Naast de nationale trui en die van wereldkampioen heb je geen andere truien in het peloton. En volgend jaar koers ik bij een ander team", lacht de aanwinst van Fortuneo-Vital Concept. "Dus dan heeft hij geen last meer van die trui. Ik hecht er wel belang aan. Ik koers met vertrouwen en voel me nog fris genoeg om zondag goed te zijn."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!