Gianni Meersman verlaat Dauphiné met darmklachten

© Gianni Meersman zegevierde recent nog in Gullegem Koerse.
Redactie KW

Gianni Meersman heeft het Critérium du Dauphiné vroegtijdig verlaten. De renner sukkelde met darmklachten en gaf op na 90 kilometer in de vierde etappe. Hij was te zwak om nog verder te rijden.

“Ik heb al twee dagen last van mijn darmen”, aldus Meersman. “In de etappe van dinsdag had ik het al heel lastig en kwam ik helemaal futloos over de streep. Nu was het opnieuw van dat. Het had totaal geen nut dat ik hier nog verder zou rijden. In zo’n ronde is het ook moeilijk om te herstellen, dus het was beter dat ik naar huis ging.”

Heel wat renners hebben last van de loodzware hitte en dat brengt ook vaak darmproblemen met zich mee. “Normaal gezien kan ik goed met de hitte om”, klinkt het bij Meersman. “Misschien is het omdat we de eerste keer met dit warme weer geconfronteerd worden, dat ik het wat moeilijker heb. Of er broeide misschien al iets in mijn lijf, voor afreis naar de Dauphiné. Wie zal het zeggen?”

Streep door BK-rekening?

Voor Meersman, die zijn zinnen heeft gezet op het BK in Wielsbeke, is de opgave een spijtige zaak. “Het is inderdaad niet de beste voorbereiding, maar het BK is pas over 2,5 weken. Ik heb nog tijd. Ik neem straks het vliegtuig en ben vanavond thuis. Ik denk dat ik op twee dagen tijd wel genezen ben en dan kan ik opnieuw voluit trainen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier