Gianni Meersman sprint naar de zege in tweede etappe Vuelta

21/08/16 om 18:32 - Bijgewerkt om 19:53

Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) heeft zondag de tweede etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven.

Gianni Meersman sprint naar de zege in tweede etappe Vuelta

© BELGA

Na 160,8 kilometer tussen Ourense en Baiona haalde de 30-jarige Tieltenaar het in een sprint van de Duitser Michael Schwarzmann (Bora-Argon 18) en de Deen Magnus Cort Nielsen (Orica-BikeExchange). De Pool Michal Kwiatkowski (Sky) had aan de vierde plaats genoeg om de rode leiderstrui over te nemen van zijn ploegmaat Peter Kennaugh. Jonas Van Genechten finishte op de vijfde plaats. Meersman krijgt na zijn eerste zege van het seizoen ook de groene trui als leider in het puntenklassement.

Maandag staat de derde rit op het programma in deze Vuelta, een etappe over 176,4 kilometer tussen Marin en Dumbria.

Na vijf derde plaatsen - waaronder één in de ploegentijdrit in de Ronde van Burgos - en drie tweede plaatsen was het zondag eindelijk raak voor Gianni Meersman. Hij won de tweede etappe in de Vuelta en was na afloop dan ook door het dolle heen.

Meersman startte in deze Vuelta met veel ambitie. "Ik heb echt heel hard getraind om hier goed te zijn", aldus de renner van Etixx-Quick Step, "ik was enorm gemotiveerd om hier te scoren. Deze tweede etappe had ik met stip aangeduid."

Slechts weinig sprinters reisden af naar de Vuelta en Meersman, ook snel aan de meet en dan vooral op een iets lastigere aankomst, schatte zijn kansen dan ook hoog in. "Ik had vanmorgen naar mijn vrouw gebeld en haar gevraagd om de etappe op televisie te volgen. Ik voelde me echt goed en dat bleek ook nog eens in de rit. Ik was heel zenuwachtig tijdens de rit zelf, maar gelukkig draaide het allemaal goed uit. Ik draag deze zege op aan mijn vrouw en dochter."

Gianni Meersman sprak zijn vrouw ook meteen na de finish. "We hebben even kort gebeld", zei hij, "ze huilde aan de telefoon, tranen van geluk. Ze vertelde me dat ze me echt hebben toegejuicht de laatste 200 meter, misschien heeft dat wel een beetje geholpen", lachte hij. "Dit doet enorm veel deugd, de Vuelta was mijn grote doel van dit najaar en als je dan na zoveel ereplaatsen eindelijk die eerste zege pakt van het jaar, dan kan ik daar alleen maar heel trots op zijn. Ik moet ook mijn team bedanken, zij geloofden echt in mij, gaven me vertrouwen en hebben bergen werk verzet voor mij vandaag. Dit is ook een zege van de ploeg."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!