Gianni Meersman nieuwe leider in Ronde van Burgos

05/08/16 om 17:10 - Bijgewerkt op 06/08/16 om 08:59

De renner van Etixx-Quick Step sprintte naar een zesde plaats in de etappe van Aranda de Duero naar Lerma en sleept daarmee de leiderstrui in de wacht. .

Gianni Meersman nieuwe leider in Ronde van Burgos

© BELGA

De dagzege ging naar de Australiër Nathan Haas, voor Jempy Drucker (BMC) en de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin. Met Loïc Vliegen (7) en Zico Waeytens (9) eindigen nog twee andere Belgen in de top tien.

Vijf renners tekenden present in de vroege vlucht na zo'n 10 kilometer wedstrijd: Lluis Guillermo Mas, Marino Kobayshi, Jesper Asselman, Jacques Janse van Rensburg en Amets Txurruka kregen maximaal 3:25 van het peloton dat de voorsprong niet te hoog liet oplopen.

Met Van Rensburg en Mas werden op 8 km van het eind de laatste vluchters gegrepen en onder impuls van Katusha, dat gebruik wilde maken van de wind in de laatste lange rechte stukken, ging het tempo de hoogte in. Het peloton brak in verschillende groepjes, we kregen een kopgroep van zo'n 25 renners, maar finaal zou alles nagenoeg bijeen komen op 1,4 km van het eind.

De finish, op een hellend vlak, werd een lange machtssprint bergop en het was Haas die zich de sterkste toonde. Meersman sprintte naar een zesde stek en de leidersplaats. Hij voert het klassement aan in dezelfde tijd als de vorige leider, Dmitriy Gruzdev. Ook een andere landgenoot, Pieter Serry, staat nog goed in het klassement, met een negende stek op vier seconden van zijn ploegmaat Meersman. De Ronde van Burgos eindigt zaterdag met een stevige bergetappe naar Lagunas de Neila.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!