Gianni Meersman komt 5 seconden tekort voor eindzege in Ronde van Wallonië

27/07/16 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:18

De 33-jarige Vlaams-Brabander Dries Devenyns (IAM Cycling) won de vijfde en laatste etappe en nam zo in extremis het geel over van Gianni Meersman.

Gianni Meersman komt 5 seconden tekort voor eindzege in Ronde van Wallonië

© BELGA

Na 189,3 kilometer van Engis naar Dison was Devenyns sneller dan Jelle Vanendert en de Rus Evgeny Shalunov. In de eindstand heeft Devenyns vijf seconden voor op Meersman. De Rus Vlatcheslav Kuznetsov is op zes seconden derde.

Baptiste Planckaert stak van bij de start van de slotrit het vuur aan de lont en kreeg gezelschap van zeven renners. De Fransen Perrig Quemeneur en Mickael Delage, de Nederlander Pim Lightart, de Duitser Nils Politt, Kenneth Van Bilsen, Dennis Coenen en Dimitri Peyskens vormden samen met Planckaert de vlucht van de dag. Het peloton, aangevoerd door Etixx - Quick-Step van leider Gianni Meersman, gaf het achttal iets meer dan 3 minuten voorsprong. Op 20 kilometer van de streep, vlak voor de eerste van twee beklimmingen van de Côte de Val Fassotte, werden de vluchters ingerekend. Meersman werd goed voorin gehouden door zijn ploegmaats Matteo Trentin en David De La Cruz, maar werd verrast in de afdaling van de Côte de Val Fassotte. Op twee kilometer van de finish trok Dries Devenyns daar in de aanval. De 33-jarige Leuvenaar werd op de hielen gezeten, maar bleef het sprintende achtervolgende groepje nipt voor. Meersman kwam 8 seconden later over de streep en moest door de bonificatieseconden de eindzege alsnog afstaan aan Devenyns.

Voor de renner van IAM is het zijn vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij de GP La Marseillaise (1.1) en boekte hij ook in de Baloise Belgium Tour (2.BC) rit- en eindwinst. Voor dit jaar had Devenyns nog maar één profzege op zijn palmares: een etappe in de Ronde van Oostenrijk van 2009 (2.1).

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!