Gianni Meersman kan leven met tactische keuze voor Gilbert

© BELGA
Redactie KW

Gianni Meersman, winnaar van twee etappes in de Vuelta, kreeg de opdracht op dit EK om de sprint te lanceren voor Philippe Gilbert. Een jammerlijke tactiek zo bleek achteraf, want Gilbert sprintte zondag niet echt mee.

“Vooraf waren duidelijke afspraken gemaakt”, aldus de West-Vlaming, “als Phil zich goed voelde in de koers, dan was hij onze sprinter en moest ik de sprint lanceren voor hem, of hem toch afzetten in de laatste bocht. Ik zet de sprint ook aan voor hem, maar hij zat niet in mijn wiel. Dat is jammer, maar dat is ook koers. Ik heb gekoerst zoals me dat is opgedragen, een sprint gereden van 500 tot 200 meter en kijk, we halen geen resultaat. Dat is jammer voor de ploeg, maar ik heb mijn werk gedaan.”

Had Meersman dan niet liever zelf zijn kans gegaan? Zelfs Gilbert gaf na afloop toe dat hij misschien wat beter had moeten communiceren met de renner van Etixx-Quick Step, dat hij dacht dat Meersman dichter dan hem had kunnen eindigen en daarom bood hij ook zijn excuses aan. “Tja, dat is achteraf”, aldus Meersman die er heel rustig onder bleef, “ik vroeg aan Phil in koers hoe hij zich voelde en het antwoord was: ‘echt goed’ en dan houd ik me aan de afspraak: hij zou sprinten. Als ik zelf had mogen sprinten weet ik niet waar ik dan had kunnen eindigen en ik zal het nooit weten. ‘Wat als’ bestaat niet”, lachte hij. “Ik ben al blij dat ik er nog bij was op het eind op die slotklim na een lastige koers. Het toont aan dat ik goed gerecupereerd ben na de Vuelta. Kijk, we hebben met de Belgische ploeg een sterke koers gereden, maar we halen geen resultaat. Dat is jammer, maar er valt ons niets te verwijten.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier