Gianni Meersman is nieuwe leider in Ronde van Wallonië

25/07/16 om 17:54 - Bijgewerkt om 17:54

Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert) schreef maandag de derde etappe in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam, voor Gianni Meersman.

Gianni Meersman is nieuwe leider in Ronde van Wallonië

© BELGA

Na 200,6 kilometer tussen Eigenbrakel en Vielsalm was de 29-jarige Dimitri Claeys in de sprint van een uitgedunde kopgroep sneller dan Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) en de Fransen Jonathan Hivert (Fortuneo-Vital Concept) en Arnaud Démare (FDJ). Met Jérôme Baugnies (5e) en Xandro Meurisse (7e) eindigden er nog twee Belgen in de top tien.

In de stand neemt Gianni Meersman de leidersplaats over van Tom Boonen (Etixx-Quick Step), die maandag niet in de kopgroep zat. Gianni Meersman heeft exact dezelfde tijd achter zijn naam als ritwinnaar Dimitri Claeys. De derde plaats is voor Viacheslav Kuznetsov. De Rus van Katusha volgt op drie seconden. Dinsdag staat de vierde etappe in deze Ronde van Wallonië op het programma, een rit over 177,1 kilometer tussen Aubel en Herstal.

Voor Dimitri Claeys was het de eerste overwinning van het seizoen. Zijn opvallendste prestatie zette hij in april neer, toen hij als negende over de streep kwam in de Ronde van Vlaanderen.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!