Gianni Meersman geeft op in Giro: “Ik had moeite om te ademen”

© BELGA
Redactie KW

Gianni Meersman maakt niet langer deel uit van het peloton in de Giro.

De renner van Etixx-Quick Step ondervond dinsdag tijdens de vierde etappe te veel hinder van blessures na zijn valpartij van maandag en gaf op.

Meersman had het maandag moeilijk tijdens de beklimming van de Barbagelata en probeerde in de afdaling snel terug te geraken. Hij kreeg echter af te rekenen met een lekke achterband en smakte zwaar tegen de grond. Zwaar gehavend bereikte hij de finish, met pijn aan zijn schouder en de ribben. Dinsdagochtend startte hij nog in Chiavari, maar iets voorbij halfweg koers gaf hij de strijd op.

“Niet fijn na vier dagen koers”

Niet lang na de start moest Meersman het peloton al meteen laten rijden, maar hij slaagde er nog in om terug te keren. “Maar na 80 kilometer voelde ik dat het onmogelijk was om nog voort te koersen”, zegt hij. “Ik had pijn in mijn onderrug en aan mijn ribben. Ik had het moeilijk om te ademen en om mijn fiets te besturen. Er zat niets anders op dan op te geven.”

Etixx-Quick Step zag daarmee na Pieter Serry al een tweede renner vertrekken uit de Giro. “Het is geen fijn gevoel om zo uit de koers te moeten stappen”, aldus Meersman, “zeker niet na vier dagen koers, maar ik kan er weinig aan verhelpen. Ik ga nu naar huis en me nader laten onderzoeken om na te gaan wat er aan de hand is.”

Gianni Meersman is al de tweede renner die uit koers is bij Etixx-Quick Step. Eerder moest ook Pieter Serry de wedstrijd verlaten na een valpartij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier