Gianni Meersman: “Draag zege op aan Criquielion”

Redactie KW

“Ik draag deze zege op aan mijn familie, die me vaak moet missen, en aan Claude Criquielion. Ik kende hem niet persoonlijk, maar ik weet dat hij een groot kampioen was”, reageerde Gianni Meersman woensdag na zijn zege in openingsrit van de Ronde van de Algarve.

Meersman vond in het zuiden van Portugal een finish op zijn maat, lichtjes hellend. “Ik zat vrij ver, in twintigste positie of zo, maar ik bleef kalm. De meeste renners zetten te vroeg aan, maar ik wist uit ervaring dat ze met die tegenwind vroegtijdig zouden stilvallen. Net op het moment dat de andere renners een beetje trager reden op de top van die helling, versnelde ik. Michal Kwiatkowski zag me en loodste me samen met Zdenek Stybar naar voren. Zo reden we samen naar de meet en op 200 meter van de finish zat ik nog altijd perfect in derde positie na mijn ploegmaats. Ik ging zo hard als ik kon en bleef het pak voor.”

Perfect omringd door de ploeg

Voor Meersman was het de tweede overwinning in Albufeira, ook in 2012 pakte hij er de zege. “Ik ken die finish goed en ik weet dat je moet opletten met die kleine helling op het eind. Ik kwam naar hier om deze openingsrit te winnen. Timing is alles hier en je mag gewoon niet te vroeg je sprint aangaan. Deze zege is het resultaat van teamwerk, want van bij de start tot op het eind werd ik perfect omringd door de ploeg.”

(Belga – foto @Etixx_QuickStep)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier