Gent-Wevelgem pakt op Pasen uit met zéven wedstrijden

© BELGA
Redactie KW

De 78e editie van Gent-Wevelgem op zondag 27 maart pakt uit met niet minder dan zeven wedstrijden.

“Wij gaan op Pasen uitpakken met een unicum voor de Belgische wielersport”, stelt Griet Langedock van het organiserende comité Het Vliegend Wiel. “Naast ons paradepaardje, de eigenlijke Gent-Wevelgem voor mannen elite, is er op 27 maart ook nog Gent-Wevelgem voor vrouwen elite, die nu ook is opgeklommen tot de categorie WorldTour. Maar dat was niet voldoende voor ons. Wij wilden het wielerpubliek nog wat meer bieden. Zo is er ook nog een wedstrijd voor vrouwen nieuwelingen, mannen nieuwelingen, vrouwen juniores, mannen juniores en de ‘Kattekoers’ voor beloften mannen. In totaal dus zeven stuks.”

Enkel de vrouwen en mannen elite komen aan in Wevelgem. Zij starten respectievelijk in Ieper en Deinze. De wedstrijden voor nieuwelingen en vrouwen juniores rijden in en rond Boezinge. De mannen junioren en de Kattekoers hebben Ieper als vertrek- en aankomstplaats. Deze laatste maakte vorig jaar nog deel uit van de Topcompetitie, nu is deze koers net als de jeugdwedstrijden opgenomen in de Nations Cup. Om alles perfect te coördineren zijn alle koersen voorzien van een heus ‘trackingsysteem’, zodat we steevast weten waar de kop en de staart van elke wedstrijd zich bevindt. Zo kunnen we, indien nodig, onmiddellijk ingrijpen.”

Wie volgt Paolini op?

Vorig jaar ging de eindzege in de 77e Gent-Wevelgem – in een door de gure weersomstandigheden meer dan heroïsche editie – naar de Italiaan Luca Paolini. Hij haalde het afgescheiden van de Nederlander Niki Terpstra en de Brit Geraint Thomas. Vooral de lus in Frankrijk werd volledig hertekend. De Kemmelberg, die traditiegetrouwen tweemaal beklommen wordt, is opnieuw de scherprechter.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier