Gent-Staden wordt wielerdrieluik

Redactie KW

De organisatie van de openingsklassieker Gent-Staden kondigde zaterdagvoormiddag aan dat er naar aanleiding van de zeventigste editie een wielerdrieluik komt. Op zondag is er traditioneel al de interclub, die geen deel meer uitmaakt van de Lotto Beker van België. Een dag eerder komen de nieuwelingen en de juniores al aan bod.

“Het was een stoute droom van onze voorzitter Bart Busschaert om naar aanleiding van deze uitgave er een tweedaagse van te maken”, opent wedstrijdleider Mario Snaet. “Er was immers een budget vrijgekomen doordat onze hoofdwedstrijd sinds twee jaar niet meer vanuit Gent vertrekt. De parcours zijn wel verschillend zodat de bevolking zo weinig mogelijk last heeft. Op zaterdag doen de nieuwelingen en juniores het centrum van Staden en enkele binnenwegen aan, de dag erop is ons parcours van vorig jaar niet gewijzigd en doen we niet alleen Staden aan maar ook zijn deelgemeenten Oostnieuwkerke en Westrozebeke.”

Qua opkomst en renners zit het meer dan goed. “De inschrijvingsperiode loopt nog tot begin januari maar nu reeds hebben 32 ploegen zich kandidaat gesteld voor onze Gent-Staden. Daarvan zijn er zelfs zes buitenlandse teams. We zullen dus inderdaad ons criteria moeten gebruiken: Topcompetitie, Beker van België en daarna West-Vlaamse ploegen, maar nu al staat vast dat begin februari onze gemeente in de spotlights zal staan.”

(SBR – Foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier