Gemeenteraad van Koksijde leeft mee met ereburger Niels Albert

© BELGA
Redactie KW

De Koksijdse gemeenteraad kwam maandagavond in zitting bijeen, kort nadat het nieuws van het afscheid van cyclocrosser Niels Albert bekendraakte.

De gemeenteraad voelt mee met zijn ereburger, die omwille van hartritmestoornissen een punt achter zijn professionele veldrijderscarrière moet zetten. Niels Albert werd wereldkampioen in 2012, het jaar waarin de gemeente Koksijde het WK organiseerde. Speciaal aan deze editie was de introductie van een nieuwe, nog niet benoemde duin, die op het parcours lag. Na het WK 2012 werd die naar de nieuwe wereldkampioen Niels Albert genoemd.

“Eén van de onzen”

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We willen hem in die donkere periode in zijn leven een hart onder de riem steken. Hij wordt als één van de onzen beschouwd. We voelen erg mee met zijn plotse carrièrewending. Hij heeft vele vrienden in onze gemeente op wie hij kan rekenen.”

Schepen Dirk Dawyndt (Lijst Burgemeester) sloot zich hier bij aan en wees op het feit dat het een drama is voor de cyclosport in het algemeen, maar ook voor Niels Albert zelf. “Hij blijft altijd welkom in Koksijde en ik zie nog altijd de 60.000 toeschouwers voor ogen die hem in de duinen naar zijn tweede wereldtitel schreeuwden. Na zijn ereburgerschap is Koksijde voor hem een thuishaven geworden, en hiermee spiegelt hij zich aan het voorbeeld van Paul Herygers, die we ook nog regelmatig terugzien.”

(MV-CJK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier