Geert Popelier over zijn Urbano-Thijs Ladies Team: “Iets moois aan het opbouwen”

Dames nieuwelingen Emke De Keyser (Bredene), Fien De Wispelaere (Sint-Joris-Beernem), Leontine Farazijn (Boezinge) en Julie Hendrickx (Bredene), en dames juniores Louise Lameire (Maldegem-Kleit), Ines Malfait (Geluveld), Lotte Popelier (Ruddervoorde), Fleur Vandecaveye (Sint-Eloois-Vijve) en Anthea Vansteenkiste (Gits) zijn de negen rensters van het kersvers opgerichte Urbano-Thijs Ladies Cycling Team. © Coghe
Redactie KW

Volgens het scheppingsverhaal Genesis 2:22 is de vrouw gemaakt uit de rib van de man. Het Urbano-Thijs Ladies Cycling Team heeft het toegepast. Filip De Keyser en Geert Popelier leverden een rib via hun respectieve dochters Emke en Lotte, die na afloop van 2017 geen club meer hadden.

Filip De Keyser en Geert Popelier hadden affiniteit met Urbano-Thijs, dat zich inliet met coureurs uit de nevenbonden en met wielertoeristen. “Waarom de instapklare structuur niet benutten?”, vroegen ze zich luidop af. Geert Thijs had er oor naar en Urbano-Thijs Ladies kwam tot stand. Filip en Geert hebben tijdens de winter niet stilgezeten.

“We begonnen half november met een instuifweekend in Westende, waar we allerlei activiteiten planden die bijdroegen tot de teambuilding: een roei-initiatie door Bjorn Hendrickx (papa van Julie en ex-deelnemer aan de Olympische Spelen, red.), mountainbiken, een wandeltocht met opdrachten… De meisjes werden in wisselende duo’s opgesplitst opdat ze elkaar zouden leren kennen”, aldus Geert. “Op zaterdag 23 december was er de eerste van negen groepstrainingen met een wisselende uitvalsbasis: de woonplaats van één van de meisjes. Na afloop was er telkens de gesmaakte après-velo met drankjes en hapjes, waarmee de banden nog nauwer werden aangehaald.”

“Missie geslaagd als er zich eind 2018 spontaan meisjes komen aansluiten”

“Op vrijdag 26 januari hielden we troepenshow in de Koninklijke Stalling van Oostende, opgesmukt met een eetfestijn”, aldus Geert. “Pers, familie en sympathisanten maakten er kennis met vijf meisjes junioren (waarbij één eerstejaars) en vier nieuwelingen (twee eerste- en twee tweedejaars). Vooral daar bleek dat onze winteractiviteiten hun vruchten hebben afgeworpen: het is een homogeen geheel, dat vriendschap en onderlinge verstandhouding hoog in het vaandel draagt.”

WK-selectie Malfait?

“Ik denk dat wij iets moois aan het opbouwen zijn. Wij willen vanzelfsprekend zoveel mogelijk scoren op het terrein, maar onze missie zal nog meer geslaagd zijn als zich eind 2018 spontaan meisjes aanmelden om bij ons aan te sluiten.”

Filip De Keyser en Geert Popelier, hier bij WTV-gezicht Jeroen Sap tijdens de presentatie, zijn de twee mensen achter de nieuwe ploeg.
Filip De Keyser en Geert Popelier, hier bij WTV-gezicht Jeroen Sap tijdens de presentatie, zijn de twee mensen achter de nieuwe ploeg.© Foto Coghe

“Ines Malfait is het vlaggenschip van onze jonge vloot. Zij ambieert een topseizoen dat zij hoopt te bekronen met een WK-selectie in Innsbruck. Toch wil ik het begrip kopvrouw niet uitspreken, alle meisjes mogen vrank en vrij hun kans gaan en ik weet zeker dat al die individuele pogingen door de anderen zullen gesteund worden. Ze zullen voor elkaar door het vuur rijden. Daarmee kunnen ze al beginnen op 24 februari in Dottignies en verderzetten in Klein-Sinaai (3 maart) en Heule (10 maart). Op 17 maart is er al het eerste vrije weekend, waarop we onze juniores laten rijden met de eliten in Sinaai. Veel interclubs zijn er niet. Wij zijn wel geïnteresseerd om later op het jaar deel te nemen aan een driedaagse in Overijse.”

(BC)

De effectieven:

Ines Malfait (Geluveld), tweedejaarsjuniore.

Fleur Vandecaveye (Waregem), tweedejaarsjuniore.

Anthea Vansteenkiste (Gits), tweedejaarsjuniore.

Louise Lameire (Maldegem-Kleit), tweedejaarsjuniore.

Lotte Popelier (Ruddervoorde), eerstejaarsjuniore.

Emke De Keyser (Bredene), eerstejaarsnieuwelinge.

Fien De Wispelaere (Beernem), tweedejaarsnieuwelinge.

Leontine Farazijn (Boezinge), tweedejaarsnieuwelinge, de dochter van Peter en jongste zus van Maxime.

Julie Hendrickx (Bredene), eerstejaarsnieuwelinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier