Geen Vuelta voor Serge Pauwels, wel baby op komst

© BELGA
Redactie KW

De Zuid-Afrikaanse wielerformatie MTN-Qhubeka telt zeven Afrikaanse renners, maar geen Serge Pauwels in de negenkoppige selectie voor de Vuelta (22 augustus-13 september), de derde en tevens laatste grote wielerronde van het seizoen, die op zaterdag 22 augustus van start gaat in Puerto Banus. Dat maakte MTN-Qhubeka vrijdag bekend.

Kopmannen in het team zijn de Eritrese kampioen Natnael Berhane en de Brit Steve Cummings, vorige maand in de Tour nog ritwinnaar. De Zuid-Afrikaan Louis Meintjes moest in de Tour opgeven wegens ziekte, maar is intussen voldoende hersteld om in de Vuelta te starten. Zij worden bijgestaan door de Zuid-Afrikanen Songezo Jim, Jay Thomson, Johann Van Zyl en Jaco Venter, de Algerijn Youcef Reguigui en de Italiaan Kristian Sbaragli.

Serge Pauwels is er niet bij in de Vuelta. De 31-jarige ronderenner heeft nochtans een sterke Ronde van Frankrijk achter de rug, waarin hij vaak in de aanval reed en met een dertiende plaats in de eindstand de beste Belg was. Nadien nam hij rust en verkende hij in Rio de Janeiro de testkoers van de Olympische Spelen.

Zijn echtgenote Ine is hoogzwanger en zij moet volgens de berekeningen begin september bevallen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier