Geen thuiskoers voor Stadenaar Milan Hanne

Milan Hanne. (Foto éénfoto.be)
Redactie KW

Na een goede voorbereiding in de winter kijkt Milan Hanne (17) uit naar de start van het seizoen. De junior van CT Luc Wallays-JRR werd geselecteerd voor Kuurne-Brussel-Kuurne, waardoor hij niet voor eigen volk in Staden zal koersen.

“Over mijn eerste seizoen als junior mag ik zeker niet klagen”, blikt Milan terug. “Ik eindigde een paar keer op het podium en stond mijn mannetje tussen de oudere renners. De overstap is dus meegevallen. Het was minder lastig dan die van de aspiranten naar de nieuwelingen. Welke koersen mij het meest zijn bijgebleven? Vooral Lichtervelde, waar ik als tweede net naast de zege greep. Spijtig, anders had ik er twee jaar op rij gewonnen. Daarnaast blijven ook de koersen in Zonnebeke en Haringe me bij, omdat ik daar een hele wedstrijd in de aanval reed en nog een mooi resultaat uit de brand sleepte.”

Eerste keer met trainer

Ondertussen zit de voorbereiding op zijn tweede seizoen als junior erop. “Ik heb een goede winter achter de rug en ben niet ziek geweest. Bovendien is het ook mijn eerste jaar dat ik met een trainer werk. Onder de begeleiding van Arne Wallays is alles deze winter toch iets intensiever verlopen. Iets meer langere duurtrainingen, wat meer spurtjes trekken… Ik houd er alvast een positief gevoel aan over en denk dat ik klaar ben voor een goed seizoen.”

“Misschien kunnen we net als in 2017 clubklassement van WestSprint winnen?”

Dat de vorm goed zit, bewees Milan vorig weekend tijdens het clubkampioenschap in Meulebeke. Hij finishte er als negende in totaal en als derde van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. “Het gevoel zat goed, maar het was uiteraard nog niet super. Ik heb een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar zonder succes. En net op het moment dat ik eens niet mee was, bleek het de juiste ontsnapping te zijn. In de achtergrond ben ik dan nog in de tegenaanval getrokken met een groepje en kwamen we van 50 naar 20 seconden. Uiteindelijk ben ik op het einde nog weggereden met een paar en heb ik de spurt voor de negende plaats gewonnen. Het zit dus wel goed.”

Koers winnen

De Oostnieuwkerkenaar hoopt dit seizoen opnieuw een stap vooruit te zetten en vooral nog eens een koers te winnen. “Het zou inderdaad plezant zijn om nog eens een wedstrijd te winnen. Daarnaast hoop ik als tweedejaars de koers mee te kunnen maken en in de grote wedstrijden ook goed voor de dag te komen. Maar ik hoop vooral op het provinciaal kampioenschap goed te zijn. Dat is jaarlijks een van mijn hoofddoelen, al probeer ik overal goed te presteren. En goede prestaties leiden tot een mooi resultaat in WestSprint. Als tweedejaarsnieuweling was ik vijfde, hopelijk kan ik nu als tweedejaarsjunior top tien halen. En met de ploeg? We hebben een sterke groep, dus misschien kunnen we net als vorig jaar het ploegenklassement winnen?”

Het seizoen openen doet Milan in Kuurne-Brussel-Kuurne en niet in de nieuwe thuiskoers in Staden. “Het is natuurlijk altijd jammer als je een koers voor eigen volk mist, maar KBK krijgt toch nog altijd de voorkeur. Het wordt mijn eerste klassieker en ik kijk ernaar uit. De verwachtingen liggen niet zo hoog, want in het begin van het seizoen ben ik nooit super. Ik zie wel hoe het loopt, maar hoop toch om uit te kunnen rijden. Daarna volgen enkele kermiskoersen en hoop ik een selectie af te kunnen dwingen voor Nokere Koerse en Guido Reybrouck Classic in Damme.”

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier