Geen medaille voor Belgische junioren in Richmond

Thomas Vereecken en Stan Dewulf. © BELGA
Redactie KW

De Oostenrijker Felix Gall heeft zich zaterdag tot wereldkampioen bij de junioren gekroond op het WK in Richmond. Hij sprong weg in het slot en bleef nipt de Fransman Clement Betouigt-Suire en de Deen Rasmus Pedersen voor. Thomas Vereecken werd eerste Belg met een elfde plaats. Ook Aaron Verwilst en Stan Dewulf toonden zich in het offensief.

Vooraf werd de Belgische selectie medaillekansen toegedicht en de Belgen toonden zich ook bijzonder gedreven tijdens de wedstrijd. Het regende in Richmond en het werd een aantrekkelijke koers met voortdurend nieuwe aanvallen. In nagenoeg elke ontsnapping was er iemand vertegenwoordigd van de Belgische ploeg. Onder meer Aaron Verwilst uit Ruiselede, Stan Dewulf uit Stavele) en Bjorg Lambrecht sprongen mee in het offensief, maar telkens opnieuw werd de ontsnapping teniet gedaan.

Van één groot peloton was geen sprake meer, verschillende groepjes reden de laatste ronde in. Finaal ontsnapte Felix Gall op 8 kilometer van de finish. Hij pakte meteen een grote voorsprong, 15 seconden en keek niet om. Ook de klimmetjess op Libby Hill en 23rd Street nam hij alleen voor zijn rekening, maar op Governor Street zag hij nog een groepje terugkomen. Aan de finish had de Oostenrijker evenwel nog wat reserve in de tank en won hij voor Betouigt-Suire, die zijn jump te laat plaatste, en Pedersen.

(Belga-Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier