Geen kermiskoersen meer in Aarsele

Redactie KW

Sinds jaar en dag kent Aarsele een traditie van kermiskoersen. Tijdens de Vinktstraatfeesten in juli en tijdens de zomerkermis in augustus wordt er telkens gekoerst. Maar beide wedstrijden dreigen nu te verdwijnen.


Johan De Craene, bestuurslid en voortrekker van de Vinktstraatfeesten, vertelt : “De bestuursleden van de Vinktstraatfeesten hebben beslist dat de voorbij 51ste feesten met bijhorende wielerwedstrijd de laatste zijn geweest onder hun huidige vorm. Hiervoor zijn er meerdere redenen. Vooreerst is er de onzekerheid omtrent de wegeniswerken die voor volgend jaar zijn aangekondigd. In een opgebroken Vinktstraat is het moeilijk om een koers te organiseren. Bovendien kost de koers een pak geld en we willen niet het risico lopen dat deze niet zou kunnen doorgaan. Daarnaast is er ook het feit dat we met steeds minder actieve bestuursleden zijn en dat het moeilijk lukt om nieuwe, jonge mensen aan te trekken.”

“Ons feestcomité is een feitelijke vereniging en geen vzw waardoor alle vergunningen, en er zijn er steeds meer en meer nodig om een straatfeest te organiseren, in persoonlijke naam moeten worden aangevraagd wat uiteindelijk voor mezelf een te groot risico werd.”

Voor de kermiskoers van de Wielersportvrienden is het verhaal grotendeels identiek. “Er zijn de wegeniswerken, de vele reglementeringen, de kosten, een steeds ouder wordend bestuur, de risico’s van een feitelijke vereniging, minder sponsors en ga zo maar door. Dus ook daar heeft het bestuur beslist om, na 57 jaar, met pijn in het hart de handdoek in de ring te werpen.”

(PJD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier