Geen Igor Decraene op EK wielrennen in Nyon

© FOTO GINO COGHE
Redactie KW

Bondscoach Carlo Bomans heeft de selectie bekendgemaakt voor de Europese Kampioenschappen wielrennen op de weg voor junioren en beloften (10 tot 13 juli in het Zwitsere Nyon).

Opvallende afwezige is Igor Decraene uit Waregem. De wereldkampioen tijdrijden is woensdag geopereerd aan de knie en moet een tijd aan de kant blijven. “Igor sukkelt met een aangeboren plica (een plooi in het slijmvlies) in de knie”, aldus Bomans. “Die moest verwijderd worden en dus heeft hij gisteren een operatie ondergaan.”

Het zal nu minstens een maand tot anderhalve maand duren vooraleer Decraene opnieuw mag deelnemen aan wedstrijden. Pech dus voor Decraene die geen revanche kan nemen voor het EK vorig jaar toen hij slechts één seconde trager was dan de Rus Nikolay Cherkasov en naast het goud pakte.

West-Vlamingen die wél in Nyon aan de start verwacht worden zijn juniores Jesse Vandenbulcke en Saartje Vandenbroucke, dames belofte Valerie Demey, junior Emiel Planckaert en bij de heren Dieter Bouvry. Ook Jens Vandenbogaerde en Jonas Viaene (tijdrit beloften), Dennis Delmotte, Stan Dewulf, Wiebren Plovie en Jordi Warlop (wegrit juniores), Celine Van Severen (wegrit dames beloften), Benjamin Declercq en Xandro Meurisse (wegrit beloften) maken nog kans op een EK-selectie, maar moeten hopen dat zij uit de lijst van laatste kandidaten worden gehaald.

(Belga/FJA – Foto a-MXFotorama.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier