Geen beloning voor inspanningen Julien Vermote in tweede Touretappe

Julien Vermote tijdens de openingstijdrit zaterdag. © BELGA
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De Duitser André Greipel (Lotto-Soudal) heeft zondag de tweede etappe in de 10d2e editie van de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven.

Na een etappe vol waaiervorming over 166 kilometer met start in Utrecht was de 32-jarige Greipel op het eiland Neeltje Jans in Nederland in een sprint sneller dan de Slovaak Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) en de Zwitser Fabian Cancellara (Trek), die dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui overneemt van de Australiër Rohan Dennis (BMC), zaterdag de beste in de openingstijdrit. De Brit Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) sprintte zondag naar de vierde plaats, Greg Van Avermaet (BMC) werd beste Belg op de zesde plaats.

De waaiervorming en de regen zorgden er onderweg voor dat het peloton in meerdere stukken scheurde. Julien Vermote uit Stasegem was een van de knechten van dienst bij Etixx-Quick Step, maar zijn inspanningen werden niet beloond. Geen ritoverwinning voor de ploeg en ook geen gele trui voor ploegmaat Tony Martin.

Tourkaravaan op naar België

Zondagavond trekt de Tourkaravaan richting België, waar er maandag en dinsdag twee etappes gereden worden. Maandag vertrekt het peloton in Antwerpen richting de Muur van Hoei, dinsdag wordt er gestart in Seraing en volgt er met Cambrai de eerste aankomstplaats in Frankrijk.

(Belga/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier