Gedenksteen Wouter Dewilde onthuld in Veldegem

© Johan Sabbe
Redactie KW

Op donderdag 1 mei omstreeks 13.45 uur werd nabij café ‘t Strooyhof in de Rembertstraat in Veldegem een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis van de Torhoutse wielrenner Wouter Dewilde, die precies een jaar geleden op die plaats om het leven is gekomen na een dramatische val in de spurt.

De onthulling gebeurde in aanwezigheid van Sandy Aspeslagh, de 43-jarige weduwe van Wouter, en haar 14-jarige dochter Axelle. Ook de familieleden van Wouter, die maar 33 jaar is geworden, waren ter plekke, net als veel van zijn vrienden, vooral uit de wielerwereld.

Pijn nooit helemaal weg

Sandy en Axelle legden bloemen bij de gedenksteen neer. De Zedelgemse schepen Annick Vermeulen had het zichtbaar zwaar om haar korte toespraak te houden. “De plek die Wouter achterliet, blijft leeg”, zei ze aangedaan. “De pijn gaat nooit helemaal weg. Maar misschien kunnen Wouters dierbaren een beetje troost putten uit dit moment. De betreurde renner blijft in elk geval voor altijd in ons hart.”

Memorial Wouter Dewilde

De arduinen gedenksteen met een foto van Wouter is sober en mooi. De ingetogen onthulling werd door heel wat mensen bijgewoond. Om 14 uur startte de Memorial Wouter Dewilde, een interclubwielerwedstrijd over 149 km met aankomst aan de stedelijke sporthal in Torhout. De Memorial is een organisatie van de vzw Altijd in ons hart Wouter Dewilde met Filip Deschuytter van het Team Deschuytter als drijvende kracht.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier