Gebroken rib weerhield Kristof Vandewalle niet van aanval in de Vuelta: “Ik voelde me goed”

© BELGA
Redactie KW

Kristof Vandewalle was zondag een van de smaakmakers van de vijftiende etappe in de Vuelta. Een gebroken rib en rugpijn hielden hem niet tegen om voor de aanval te kiezen, zo legt hij uit op de website van zijn team Trek Factory Racing.

“Ik sukkel nog steeds met een gebroken rib die ik opliep bij een val in de ploegentijdrit (op de eerste wedstrijddag, red), en ik had ook last van rugpijn. Maar ik wilde aanvallen en op een bepaald moment heb ik mijn kans gewaagd. We raakten weg met vijf jongens. Ik had op een grotere groep gehoopt maar we kregen toch veel ruimte.”

Vandewalle zong het uiteindelijk uit tot de slotklim. Daar werd hij opgeslokt door de klassementsrenners. Vandewalle finishte als vijftiende op 1:58 van de Poolse winnaar Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida), een van zijn medevluchters.

Extra versnellen was te veel gevraagd

“Ik voelde me goed, alleen kon ik niet extra versnellen door die rugpijn”, legt Vandewalle uit. “Op de slotklim koos ik voor mijn eigen tempo. Ik besefte dat Niemiec moeilijk te verslaan zou zijn, maar ik hoopte toch tweede te worden. De klassementsrenners waren echter te sterk.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier