Freddy Maertens Cycling Tour worstelt met regenweer

Het regenweer speelde de Freddy Maertens Cycling Tour stevig parten. © JPT
Redactie KW

Voor het derde jaar op een rij geselen pletsbuiten de fietshappening Freddy Maertens Cycling Tour in Beitem.

De deelnemers konden ook dit keer kiezen uit verschillende trajecten. Iedereen vond er zijn gading zowel fietsers, als mountainbikers. De eerste wielertoeristen doken al van ‘s ochtends vroeg op. Opvallend was dat de gezinsvriendelijke tochten zoals de Kloen Smile Tour en de Kloen Kids Toer over 15 kilometer minder belangstelling kenden. Ouders en hun kinderen lieten zich vooral door de weersomstandigheden afschrikken.

Frontstreek

Kroonstuk van deze dertiende editie was de tocht van 50 kilometer in de richting van de frontstreek. Het was de derde keer dat een peloton fervente wielerfanaten de streek rond Zonnebeke met een tussenstop in Zillebeke ging verkennen. Ongeveer een honderdtal fietsers ondernamen deze trip. Het traject werd feilloos afgelegd onder begeleiding van de vzw Vlaamse Moto Seingevers. Ex-wielerheld Freddy Maertens begeleidde eveneens op een motor een de groep.

Freddy Maertens Cycling Tour worstelt met regenweer
© JPT

De opbrengst ging opnieuw naar het goede doel, onder meer Kloen voor Kids voor de steun aan de ziekenhuisclowns en de vzw Hartteam. Deze vereniging zet zich in voor Bespghan voor de kinderen met de ziekte van Crohn, een chronische darmaandoening. Namens het Hartteam namen onder anderen Jan Van den Bossche van Familie en Ben Rottiers alias Pol De Tremmerie van FC De Kampioenen deel.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier