FOTOSPECIAL Fans bouwen stevig feestje voor Jelle Wallays, winnaar Dwars door Vlaanderen

Redactie KW

Woensdagnamiddag won de Stadense prof Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) op een schitterende wijze de 70ste editie van de klassieker Dwars door Vlaanderen. Zijn supportersclub ‘De Wally’s’, met meer dan driehonderd leden, kwam enkele uren later bijeen in hun lokaal ‘t Paviljoentje op de Markt in Staden om er in een gezellige sfeer bij te praten.

Hun poulain zelf kwam pas rond halfelf aan na enkele ploegverplichtingen. Hij nam er kortelings de tijd om de vele felicitaties in ontvangst te nemen van zijn fans. Hij trok daarna in alle stilte terug huiswaarts om zich in perfecte omstandigheden te kunnen voorbereiden op de andere klassiekers zoals E3 Harelbeke (vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag).

Iedereen in Staden is het er ondertussen over eens: Na Parijs-Tours eind vorig seizoen gaf hij opnieuw zijn visitekaartje af aan de Pro-Tourploegen. “Al van in de eerste kilometers zag ik vandaag dat Jelle goeie benen had”, vertelde voorzitter Pieter Jan Gunst van De Wally’s. “Toen hij na alle kasseistroken nog altijd in de kopgroep zat, groeide ons vertrouwen dat hij wel eens op het podium kon staan, zonder direct aan de overwinning te gaan denken. Hij had immers het gezelschap van de Poolse wereldkampioen Kwiatkovski die toch door iedereen naar voor werd geschoven. Bij de rode vod van één kilometer liet hij echter zijn concurrenten ter plaatse en kwam als winnaar over de eindstreep. Hopelijk kan hij nu bevestigen in andere koersen zoals de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Aan onze aanmoedigingen zal het alvast niet liggen.”

(SBR – Foto’s JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier