Filip Speybrouck doet aanval op werelduurrecord

© Simon Mouton
Redactie KW

Dinsdag doet de 39-jarige Filip Speybrouck een aanval op het werelduurrecord voor 35-39-jarigen op de wielerpiste van Manchester.

De Bruggeling, die als inspanningsfysioloog bij AZ Delta werkt in Roeselare, zal dinsdag op de beroemde wielerpiste van Manchester een poging doen om het werelduurrecord bij de 35-39-jarigen te breken. “Dat is de snelste piste op zeeniveau. Alex Dowsett en Chris Boardman vestigden er ook al een werelduurrecord”, zegt Filip Speybrouck.

Om het record te breken moet Filip Speybrouck 48,315 km rijden. “Normaal hoop ik tussen de 48,5 en 49 km uit te komen, maar veel zal ook afhangen van de omstandigheden. Een hoge of lage luchtdruk op het moment van de poging kan al snel een paar 100 meter schelen. Vorige vrijdag deden we een test op de piste in het Nederlandse Alkmaar. Als mijn tactiek klopt, hoop ik nog wat te kunnen versnellen in de eindfase.”

Opmerkelijk : drie dagen na Manchester zal de Bruggeling die poging nog eens overdoen in Gent, op een stalen fiets. “Die vraag kwam er eigenlijk van het magazine Grinta. Maar ik vrees dat dit mentaal heel moeilijk zal worden.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 2 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier