Fietsevenement Brugge Classic is met 750 renners volzet

© BELGA
Redactie KW

Er schreven zich 750 fietsers in voor de rit die de stad Brugge en acht Brugse wielerclubs op zaterdag 26 maart organiseren naar aanleiding van de 100ste Ronde van Vlaanderen.

“De wielerkoorts stijgt in Brugge”, laat de stad weten in een persbericht. “Binnen exact een maand begint de absolute wereldtop op de Markt aan de honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen. Een week eerder organiseert de stad met acht wielerclubs de eerste editie van het wielerevenement Brugge Classic. In een maand tijd is het evenement volzet. In drie groepen van telkens 250 fietsers wordt op zaterdagochtend 26 maart over een hoofdzakelijk Brugs parcours van 75 kilometer gefietst.

Autovrije wegen

“De inschrijvingen voor de Brugge Classic zijn afgesloten, maar toch ontvangen we nog steeds vragen om deel te nemen”, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. “Spijtig genoeg moeten we mensen teleurstellen, al zijn er voldoende valabele redenen om het op 750 deelnemers te houden. In eerste instantie is dat de veiligheid van de deelnemers. Hoewel we uitgebreide begeleiding van politie, wegkapiteins op de fiets en mobiele seingevers op de motor voorzien, zouden grotere groepen gevaarlijk worden. Daarnaast is er ook de impact op het verkeer. We geven de deelnemers een unieke ervaring door op tijdelijk autovrije wegen te kunnen fietsen, zoals over de Markt en op de ring rond de stad. Aan de andere kant kozen we ervoor om die drukke passages met de drie groepen samen te doen en om die wegen, tussen 9 en 10 uur, telkens maar een tiental minuten autovrij te maken. Bij het aanvatten van de ruimere lus door alle Brugse deelgemeenten splitsen we dan op in drie groepen en snelheden”, zegt de schepen.

De start en aankomst van de Brugge Classic liggen in het Jan Breydelstadion.

(JL – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier