Fenna Vanhoutte wordt tiende in juniorenwegrit op EK in Estland

Redactie KW

Fenna Vanhoutte heeft zaterdag op het EK wielrennen voor junioren een tiende plaats behaald in het Estse Tartu. Het goud ging naar de Italiaanse Nadia Quagliotto.

De wegrit, over 74,4 kilometer, werd gedomineerd door de Italiaanse selectie, negen rensters sterk, terwijl de meeste andere ploegen het slechts met zes of zeven rensters moesten stellen. Iets over halfweg koers trok de Italiaanse Marta Cavalli in de aanval, de andere teams moesten bijgevolg aan de bak om haar terug te grijpen. Eenmaal zij werd teruggegrepen duurde het niet lang of een andere Italiaanse, Lisa Morzenti waagde haar kans met nog 30 km voor de boeg. Het was de Poolse selectie die de kloof dichtte waarop de Russische Karina Kasenova in de aanval trok, maar zij raakte niet ver.

Met nog 16 km te gaan was het de beurt aan de Nederlandse Yara Kastelijn en de Franse Sofia Beggin om er op uit te trekken. Intussen toonde ook de Belgische ploeg zich vooraan en het duo werd teruggehaald op zo’n 8 km van de finish. Ondanks nog enkele late uitvalspogingen draaide de wedstrijd uit op een massasprint en het was de Italiaanse Quagliotto die het het haalde voor haar landgenote Rachele Barbieri. Het brons ging naar de Russische Karina Kasenova. De 18-jarige Lenny Druyts sprintte naar de zevende stek. Fenna Vanhoutte werd tiende, Eva Maria Palm 21e, Nathalie Bex 33e, Cloé Minet 41e en Lynn Marien 43e.

Zaterdagnamiddag staat de wegrit voor dames beloften op het programma.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier