Fans Jens Debusschere bereiden samen het nieuw wielerseizoen voor

© Jan Stragier
Redactie KW

De internationale wielerwereld trok zich de jongste weken weer op gang. Voor Jens Debusschere was de Grote Prijs la Marseillaise in la douce France het jongste weekend de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het bestuur van zijn supportersclub heeft ondertussen het programma klaargestoomd.

Voor voorzitter Aaron Ferret, zeg maar de boezemvriend van Jens Debusschere, meteen ook het moment om zijn verwachtingen van Jens te formuleren. “De vorige twee seizoenen won Jens telkens vier wedstrijden. Verleden jaar won Jens met de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen in Waregem één wedstrijd. Maar dat was er toch wel een die kon tellen. In het grotere werk manifesteerde hij dan wel heel wat vooruitgang.”

“Ik verwacht dat Jens dit seizoen alvast weer heel wat progressie zal maken. Vooral dit voorjaar met de Vlaamse klassiekers en semi-klassiekers, dat zijn toch dé koersen voor Jens, zie ik hem brokken maken. Verleden jaar reed hij voor de eerste keer Milaan-San Remo in dienst van Jurgen Roelandts. Die ervaring moet hem in de lenteklassieker een stuk vooruit helpen. Maar ik zie hem vooral in een Gent-Wevelgem, waarin hij de jongste jaren toch altijd wel ergens pech had, gemotiveerd mee strijden voor de zege.”

Het bestuur van de JDB-fans presenteert dan ook het supportersaanbod naar de leden toe. “Net als de vorige jaren voorzien wij mini-busjes om Jens optimaal te kunnen volgen. Op donderdag 23 februari nodigen wij de leden uit naar het lokaal Sportkring voor ‘papsaus met eiers’ of een oerdegelijk Flandriengerecht.”

“Wij staan met een drankstand op Gullegem Koerse die op 30 mei verreden wordt en voor het nationaal kampioenschap op 25 juni in Antwerpen, wordt er weer een bus ingelegd. Nu al wordt Jens er door de wielerjournalisten als favoriet naar voor geschoven. Op 17 november wordt er weer een busreis gemaakt naar de zesdaagse van Gent. Maar er is uiteraard ook de JDB-wielerquiz die aan de vijfde editie toe is op vrijdag 13 oktober.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier