Familie Vansteenkiste blinkt uit op sportief vlak

Rudy en Linda steunen volop de sportieve activiteiten van hun speerwerper Nathan en de wielrenners Anthea en Arne. (Foto JD)
Redactie KW

In het gezin van Rudy en Linda Vansteenkiste-Maertens staat het sportief leven van de kinderen centraal. Nathan specialiseerde zich in het speerwerpen. Arne en Anthea beoefenen de wielersport.

Vader Rudy (47) is ingenieur, moeder Linda (42) maakt zich verdienstelijk als pastoraal medewerkster. Maar vandaag staat de sport centraal.

De oudste zoon Nathan, die geboren werd op 10 september 1994, volgt het tweede jaar kinesitherapie aan de universiteit van Gent en blijkt een rasechte sportman te zijn: “Ik speelde nog volleybal bij herenclub Citivo in Gits. Als wielrenner trad ik twee seizoenen aan bij de juniores. Maar mijn hart gaat nu vooral naar de atletiek. Bij AVR, dat zijn de Atletiek Vrienden Roeselare, specialiseerde ik me in het speerwerpen.”

In het zadel

Arne, die op 5 mei 16 kaarsen mag uitblazen, volgt het vierde jaar Moderne Wetenschappen aan het Klein Seminarie. Zus Anthea, die op 4 februari, haar 14de verjaardag vierde, trekt eveneens naar het College, dit in het tweede jaar Moderne.

Arne startte in 2010 met wielrennen als 12-jarige aspirant en kreeg de smaak al vlug te pakken. “Bij het Cycling team Luc Wallays – Jonge renners Roeselare voel ik me prima in mijn vel”, getuigt Arne. Dit seizoen debuteert Anthea, die tussendoor naar de Tippers van de Chiro trekt, eveneens als wielrenner bij hetzelfde team als haar broer.

Arne en Anthea laten niets aan het toeval over, er wordt flink getraind. Ondertussen past ma Linda zich als kok aan haar sporters aan: spaghetti, rijst, een sporadische friet…

(JD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier