Fabian Cancellara komt ook nog naar criterium van Bavikhove

© BELGA
Redactie KW

Na het grote publiekssucces in Kortrijk Koerse en op aanraden van Dirk Demol heeft Fabian Cancellara zijn Belgische pensioenplannen even opgeborgen. “Hij komt zijn gouden olympische conditie nog een allerlaatste keer etaleren op Belgische wegen”, zegt voorzitter Godfried Duchi van de organisatie.

De liefde voor de Vlaamse wielersport is in Bavikhove al jaren sterk aanwezig. Bavikhove is de plaats waar de Belgische criteria afgesloten worden op de wielerkalender. Het is dan ook met trots dat de Velovrienden dit jaar hun 63ste Internationaal Criterium Bavikhove inrichten. Zopas hebben ze de namen van een aantal deelnemers bekend gemaakt.

Wereldkampioen veldrijden en thuisrijder Eli Iserbyt en Sep Vanmarcke tekenen present. Verder noteren we John Degenkolb en Italiaans kampioen Giacomo Nizzolo. Kers op de taart wordt de deelname van Fabian Cancellara. “Verder zijn er momenteel nog onderhandelingen en volgt er misschien nog meer spectaculair nieuws in de komende dagen”, geeft persverantwoordelijke Henk Omey mee.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier