Expo rond jarige Michel Pollentier in Keiem

07/02/16 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:53

In oc De Kring loopt volgend weekend een overzichtstentoonstelling rond gewezen profwielrenner Michel Pollentier. De expo wordt georganiseerd door de Keiemse Feestcommissie, naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag.

Michel Pollentier debuteerde als profwielrenner in 1973 bij de Flandria-ploeg. In zijn tweede profjaar won hij een tijdrit in de Tour en werd hij knap zevende in de eindrangschikking. Ook de daaropvolgende twee jaar won hij een Touretappe en pakte hij mooie ritzeges in de Ronde van Zwitserland. Maar zijn geboortedorp en woonplaats Keiem stond pas echt op zijn kop in 1977. Michel Pollentier won zowel de Giro als de Ronde van Zwitserland, en werd Belgisch kampioen. Een jaar later verdedigde hij met succes zijn nationale driekleur en zegevierde in de Dauphiné Libéré. Nadien haalde Pollentier nog twee keer het podium van de Vuelta. In 1980 won hij de Brabantse Pijl en vooral de Ronde van Vlaanderen, waar hij in een heroïsche finale zijn medevluchters Jan Raes en Francesco Moser een neus zette.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!