Etixx-Quick Step zonder Lampaert in Gent-Wevelgem

© BELGA
Redactie KW

Etixx-Quick Step hoopt zondag op sportieve revanche in Gent-Wevelgem (WorldTour).

“Wij hebben in Harelbeke gereden om te winnen en met vier man maakten wij deel uit van de omvangrijke kopgroep”, stelt Wilfried Peeters. “Tom Boonen, Matteo Trentin, Niki Terpstra en Zdenek Stybar waren sterk. Ik dacht dat Stybar kon reageren op de uitval van Sagan en Kwiatkowski maar plots zakte hij terug. Vergeet niet dat Stybar ook had moeten achtervolgen, na een bandbreuk, en samen met Fabian Cancellara de inspanning naar voor maakte. Wij hebben tenminste gekoerst. De rest zat erbij en keek ernaar. Ik heb nog mijn ronde gedaan bij de andere sportdirecteurs maar blijkbaar zaten hun renners kapot en hadden zij geen zin om te gaan jagen op Sagan en Kwiatkowski. Dan weet je genoeg en mag je sprinten voor de derde plaats.”

Zonder Lampaert

EQS start zondag met vier Belgen in Gent-Wevelgem. Naast drievoudig winnaar Tom Boonen gaat het om Nikolas Maes, Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh. Verder bestaat de selectie uit de Colombiaan Fernando Gaviria Rendon, de Tsjech Zdenek Stybar, de Nederlander Niki Terpstra en de Italiaan Matteo Trentin. “Morgen proberen wij opnieuw onze gram te halen. Zonder Yves Lampaert evenwel. Die is nog steeds out met een achillespeesblessure. Zijn rentree is nu voorzien voor de Driedaagse De Panne-Koksijde”, stelt Peeters.

“Het parcours van Gent-Wevelgem onderging enkele wijzigingen”, begint Tom Steels. “Er is eerst de nieuwe passage in Frankrijk maar bovenal de tweede beklimming van de Kemmelberg is nieuw. Die nemen we nu langs de andere kant. Ikzelf reed op die manier maar één keer in mijn carrière naar boven. Het is er echt wel stijl en daar kan wel een beslissing vallen. Als de weersvoorspelling uitkomt zal het een zware koers worden. Vanaf de Kemmelberg is het nog ver naar de eindmeet maar met de wind kan het pak daar ook op waaiers getrokken worden.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier